In de wolken ☁️

15 september 2026 - Inverness, Verenigd Koninkrijk

Op tijd opgestaan want we hebben het nodige op het programma. Spullen inpakken, ontbijten, nog even afwassen (we laten dit huisje heel veel schoner achter dan we het aantroffen .....) en Sheila betalen voor de elektriciteit. Zij kwam precies op tijd de meter opnemen en vertelde dat zij met haar man die dag naar de schapenmarkt in Stirling ging. Hij was op dat moment nog de lammetjes uit de wei aan het halen.

Eerste stop, The Hermitage, is vlakbij (nog geen kwartier rijden). We wandelden een uurtje rond in dit mooie bos met enorm hoge bomen (Douglas-sparren) en mooie watervalletjes.

Het idee was om daarna Pitlochry te bezoeken, maar het bleef bij er doorheen rijden want het begon te regenen en zo bijzonder zag het er nou ook weer niet uit 😁.

Dus door naar het Cairngorms National Park. Echt een prachtig gebied waar het hele jaar door mensen komen: mountainbikers, hikers, skiërs en "gewone toeristen", zoals wij. Die heel comfortabel met het treintje naar de top van de berg (1.100m) gaan om van de vergezichten te genieten. Koffiedrinken doen we dan wel weer ergens anders want dat is hier behoorlijk aan de prijs. Sowieso is Schotland/UK niet echt goedkoop. Eenmaal weer beneden gaven we onze dagkaarten aan twee mensen die net de parkeerplaats op reden. Zij ook blij 🙂

We zouden nog naar een mooi meer met kasteel gaan maar de weg ernaartoe was helaas afgesloten .... Dan maar meteen door naar Inverness, onze uitvalsbasis voor de komende 3 nachten.

We verblijven die nachten in een groot appartement, twee slaapkamers, twee badkamers, keuken, woonkamer en allemaal schoon .... Even schakelen 😁 Na het eten lopen we naar de stad om nog wat te drinken in 1 van de vele pubs. We belandden bij Hootananny's, beroemd om de live optredens. Ooit hebben zelfs Mumford & Sons hier opgetreden. Deze avond waren er twee verschillende zangers. En wat denk je? Beide hadden "Caledonia" van onze overbuurman op de setlist 😍

Morgen Inverness en omgeving verder verkennen.

1. Vergeer Jose:
  4. Judy:
    Schitterend daar!
  5. Gerry Buijel:
    17 september 2026
    Weer een leuk verhaal. Geniet ervan.
    Knuffel 🌻☀️
  6. Anne Marie Tol:
    17 september 2026
    leuk leuk, jullie hebben toch wel variaties op de reis als t iets anders loopt. Goed bezig, geniet xxx